Verkstedet

Gullsmed Marie Mikalsen Kjørkleiv har siden 2000 designet håndlagde produkter. Vi har eget verksted til produksjon der vi lager gull- og sølvsmykker. Og vi tar i mot reparasjoner og spesialoppdrag.

Eget design

I 2000 begynte Marie å designe og lage egne håndlagde smykker. I sin store kjærlighet til yrket og faget oppstod idéer på produkter som vi selger i butikk, via våre forhandlere og hos andre gullsmeder i landet. Det viktigste eksempelet på dette er Norgeshjerte som ble designet i 2010.

Gullsmed Marie Mikalsen Kjørkleiv

Når gammelt blir nytt

Vi får en god del henvendelser fra folk som ønsker å skape nye smykker av gammelt materiale. Vi tar spesialoppdrag på gamle smykker som kan omarbeides til nye eller pusses opp. Gammelt gull som ikke blir brukt kan vi gjøre om til de lekreste smykker – på en lønnsom måte. Det er mange som ønsker smykker laget av bestikk, og her har vi mange forslag til deg som ønsker dette.

Kom gjerne innom om du vil skape liv i smykkene igjen med pussing, reparasjon eller omarbeidelse.

Reparasjon

I verkstedet reparerer vi smykker og klokker. På klokkefronten har vi mange års erfaring med batteriskifte, lenkeregulering og andre småreparasjoner. Ellers sender vi større reparasjoner til vår urmaker.

Gravering

Vi graverer på det meste av små gjenstander. Eksempler på dette kan være logo eller en personlig tegning eller signatur m.fl. Gravering kan ble en personlig og fin gave til noen du bryr deg ekstra om. Kom gjerne innom for å få hjelp til hva du ønsker å gravere.

Det å kunne skape noe med hendene har vært min lidenskap siden jeg var liten. Da tanken om å bli gullsmed kom, var det ikke tvil om at jeg hadde truffet det rette valget. Jeg føler meg utrolig heldig som kan drive med det jeg elsker i min hjemby Farsund. Jeg nådde dette målet 21 år gammel og nyter det fortsatt.

Marie Mikalsen Kjørkleiv